De ce avem nevoie de un site special despre ADHD la fete și femei?

Multă vreme s-a crezut că la fete nu există ADHD. Acest lucru se întâmpla pe timpul când se credea că odată ce copilul devine adult, ADHD-ul pur și simplu dispare. Însă de mulți ani știm că aceste două presupuneri nu sunt adevărate.

Evaluarea și punerea unui diagnostic de ADHD la fete sunt mult mai complicate decât la băieți din cauza debutului întârziat și mult mai subtil al manifestărilor clinice, precum și a preconcepțiilor legate de gen pe baza cărora s-au conceput scalele de evaluare a ADHD-ului, care pun accent pe comportamentele observate mai des la băieți.

Image Woman working in coffee shop

În consecință, multe fete ajung la maturitate fără nici cea mai vagă idee de ce viața lor pare mult mai complicată decât a celorlalți. 

Dacă se descurcă compensând dificultățile întâmpinate pe parcursul școlii și universității datorită punctelor forte, va fi mult mai dificil pentru ele să își dea seama că au ADHD. În cazul acestor femei, deseori abia când ajung la epuizare din cauza muncii sunt forțate să analizeze de ce nu reușesc să gestioneze stresul. Chiar și atunci, foarte multe femei sunt tratate pentru anxietate, depresie, tulburări de alimentație sau de stres, adicție etc, fără ca psihiatrii lor să observe că adevărata cauză a problemelor este ADHD-ul.

Impactul puternic al ADHD-ului în viața socială și personală a femeilor subliniază cât de important e să fie identificat și tratat la timp. Pentru realizarea acestui lucru, simptomele trebuie să fie mult mai bine înțelese de către personalul de specialitate și de către societate, în general. Performanțele școlare satisfăcătoare nu ar trebui să excludă diagnosticul de ADHD. Asta dorim să schimbăm.

Distribuiți această pagină
pe rețelele de socializare??

ADHD Women Social Media

 

 

Donează prin Paypal, card de credit sau card de debit peste??

Dacă vă puteți permite, donați pentru ADHD Europe
– fiecare euro face diferența!

Dacă alegeți să nu donați, vă rugăm să luați în considerare că nu
partajați această pagină sau postările blogului de pe site-ul nostru cu familia, prietenii, colegii și cu adepții tăi și ajută la creșterea gradului de conștientizare.

Donația dumneavoastră este foarte apreciată și va fi folosită pentru programele noastre de comunicare (ADHD Europe Broadcasting,
ADHD Advocacy, ADHD Women Project,
Activități de conștientizare în Europa
evenimente si multe altele…


ADHD Europe AISBL
Rue Washington 40, Brussels, 1050, Belgium
International not-for-profit association 0810.982.059
RPM ‘Greffe du Tribunal de Commerce de Bruxelles’
www.adhdeurope.eu