Diagnostic și tratament

De unde primesc sprijin?

Diagnosticul trebuie pus de un psihiatru specializat în ADHD la femei. Recomandările de la organizația locală ADHD (link) sau grupul de sprijin (link) ar fi modalitatea ideală de a obține aceste informații. La început, pacientului i se va cere să se supună unui control de sănătate fizică pentru a exclude orice alte cauze ale simptomelor sale.

Diagnosticarea ADHD include completarea chestionarelor pentru a determina dacă simptomele cuiva indică un posibil ADHD. Chestionare suplimentare sunt, de asemenea, folosite pentru a analiza starea de spirit, tiparele de somn și dereglarea emoțională. De obicei, psihiatrul va încerca să obțină informații despre dezvoltarea cuiva ca copil și adolescent și, dacă rapoartele școlare sunt disponibile, el/ea ar fi interesat să le vadă. Mai presus de toate, ar întreba despre cele mai debilitante simptome pe care le-a avut femeia testată de când a ajuns la maturitate.

În Belgia și Germania, scala compozită a dimineții (CSM) este folosită ca o modalitate de a evalua modelele de ritm circadian la persoanele testate pentru ADHD. Tulburările de somn sunt una dintre cele mai frecvente comorbidități auto-raportate ale adulților cu ADHD, afectând 50 până la 70% din populație. O echipă de cercetători britanici și-a propus să vadă dacă această asociere ar putea fi confirmată în continuare prin măsuri obiective de somn, folosind teste de funcție cognitivă și electroencefalografie (EEG). Asherson, Philip, et.al. “The Key Role of Daytime Sleepiness in Cognitive Functioning of Adults with ADHD” (European Psychiatry (2020),  in: ADHD and Comorbidity.)

 

Măsurată ca raport teta/beta, încetinirea EEG este un indicator utilizat pe scară largă în cercetarea ADHD. Deși apare în mod normal la adulții care nu suferă de ADHD la încheierea unei zile, în timpul zilei, ea semnalează somnolență excesivă, fie din cauza apneei obstructive în somn sau din cauza tulburărilor neurodegenerative și de neurodezvoltare. Cafeaua inversează încetinirea EEG, la fel ca și medicamentele stimulatoare ADHD.

Medicamentul de primă linie care este aprobat pentru adulții care sunt diagnosticați cu ADHD atât în ​​Belgia, cât și în Germania este pe bază de metilfenidat. Deși acesta nu este un remediu, schimbă cu siguranță viețile celor mai mulți oameni cărora li se prescrie acest medicament după ce au fost diagnosticați. În același timp, este foarte recomandat ca majoritatea adulților nou diagnosticați să beneficieze de terapie cognitiv-comportamentală (CBT) pentru a-i ajuta să inverseze orice strategii negative de supraviețuire pe care le-au dezvoltat între timp. De obicei, au nevoie și de un antrenor ADHD care să îi ajute în problemele organizatorice. Un antrenor bun ADHD ajută femeia nou diagnosticată să avanseze într-un mod mai reglementat, organizat și mai încrezător, astfel încât să se formeze noi obiceiuri și perspective. Aceasta poate fi o experiență de schimbare a vieții pentru o femeie nou diagnosticată.

 

Distribuiți această pagină
pe rețelele de socializare??

ADHD Women Social Media

 

 

Donează prin Paypal, card de credit sau card de debit peste??

Dacă vă puteți permite, donați pentru ADHD Europe
– fiecare euro face diferența!

Dacă alegeți să nu donați, vă rugăm să luați în considerare că nu
partajați această pagină sau postările blogului de pe site-ul nostru cu familia, prietenii, colegii și cu adepții tăi și ajută la creșterea gradului de conștientizare.

Donația dumneavoastră este foarte apreciată și va fi folosită pentru programele noastre de comunicare (ADHD Europe Broadcasting,
ADHD Advocacy, ADHD Women Project,
Activități de conștientizare în Europa
evenimente si multe altele…


ADHD Europe AISBL
Rue Washington 40, Brussels, 1050, Belgium
International not-for-profit association 0810.982.059
RPM ‘Greffe du Tribunal de Commerce de Bruxelles’
www.adhdeurope.eu