Ne-diagnosticata si ne-tratata

Femeile cu ADHD nediagnosticate au risc de a dezvolta comorbidități mai mari și o severitate mai mare a rezultatelor decât bărbații, dar atunci când problemele apar la vârsta adultă, acestea sunt adesea diagnosticate greșit cu depresie, tulburări de alimentație, sau tulburări de anxietate sau cu alte comorbidități care pot să apară împreună cu ADHD (prof. Sandra Kooij, conferința UKAAN conferentie 2014 )

Femeile cu ADHD au mai multe șanse să aibă simptome de ne-atenție și o tendință de interiorizare a dificultăților lor. Modificările hormonale în timpul pubertății și a menopauzei intensifică adesea simptomele ADHD, ceea ce face viața și mai dificilă pentru persoanele ne-diagnosticate si ne-tratate. Conformarea cu așteptările societății este mult mai dificilă pentru aceste femei, iar sentimentul lor de inadecvare crește. Majoritatea femeilor cu ADHD nediagnosticate experimentează stres psihologic cronic, anxietate și depresie, și sunt predispuse la a avea dinamici nesănătoase în relațiile intime. 

La femeile cu un IQ  înalt și ADHD nediagnosticat, care au success academic și profesional,  există o disproporție între nivelul de funcționare intelectual și cel social/emoțional.

În momentul în care ele maschează simptomele specific ADHD, acestea sunt compensate în detrimentul sănătății lor mentale; perfecționismul fiind  răspândit în acest grup împreună cu  reticența de a căuta ajutor, prin urmare este mai puțin probabil ca acestea să fie diagnosticate.

Burnout-ul este un fenomen  frecvent la femeile cu ADHD înalt funcțional și uneori, dar nu întotdeauna, acest lucru poate duce la diagnosticarea cu ADHD  și comorbidități asociate.

În prea multe cazuri, totuși,  acestea duc la diagnosticarea greșită în urmă observării  comportamentelor pe care le afișează; depresia, tulburări de alimentație și/sau de anxietate fiind din nou cele mai tipice (Dr. Ellen Littman, Conference Brussels October 2017).

Distribuiți această pagină
pe rețelele de socializare??

ADHD Women Social Media

 

 

Donează prin Paypal, card de credit sau card de debit peste??

Dacă vă puteți permite, donați pentru ADHD Europe
– fiecare euro face diferența!

Dacă alegeți să nu donați, vă rugăm să luați în considerare că nu
partajați această pagină sau postările blogului de pe site-ul nostru cu familia, prietenii, colegii și cu adepții tăi și ajută la creșterea gradului de conștientizare.

Donația dumneavoastră este foarte apreciată și va fi folosită pentru programele noastre de comunicare (ADHD Europe Broadcasting,
ADHD Advocacy, ADHD Women Project,
Activități de conștientizare în Europa
evenimente si multe altele…


ADHD Europe AISBL
Rue Washington 40, Brussels, 1050, Belgium
International not-for-profit association 0810.982.059
RPM ‘Greffe du Tribunal de Commerce de Bruxelles’
www.adhdeurope.eu