Waarom…

…is er een speciale website nodig voor ADHD bij vrouwen en meisjes?

Lange tijd werd gedacht dat Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) niet bestond bij meisjes. Dat was nog in de tijd dat men ook dacht dat als een kind eenmaal volwassen was, ADHD gewoon verdween. Sinds een aantal jaar weten we dat deze beide veronderstellingen onjuist zijn.

De beoordeling en diagnose van ADHD bij meisjes is gecompliceerder dan bij jongens. Dit komt door de latere manifestatie, de subtielere klinische verschijnselen en het gendervooroordeel in de populairdere ADHD-beoordelingsschalen, die de nadruk leggen op gedragingen die vaker bij jongens voorkomen.

Als gevolg hiervan zijn veel meisjes volwassen geworden zonder enig idee waarom hun leven ingewikkelder lijkt te zijn dan dat van hun leeftijdgenoten.

Als ze goed functioneren, en hun moeilijkheden op school en de universiteit hebben gecompenseerd met hun vele sterke kanten, is het moeilijker voor hen zich te realiseren dat ze ADHD hebben. Vaak worden vrouwen door een burn-out op het werk gedwongen te analyseren waarom ze zo slecht met stress omgaan. En dan nog zijn er heel wat vrouwen die behandeld worden voor angst en depressie, eet- en/of slaapstoornissen, verslaving, enzovoorts  zonder dat hun psychiater opmerkt dat de onderliggende oorzaak van hun moeilijkheden ADHD is.

De zware sociale en persoonlijke impact van ADHD op vrouwen indiceert het belang van vroegtijdige herkenning en behandeling. Om dit doel te bereiken, moeten de indicatoren (symptomen) beter worden begrepen door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en de samenleving in het algemeen. Bevredigende academische prestaties mogen een diagnose ADHD niet uitsluiten. Daar willen we verandering in brengen.

Je deelt deze pagina
op sociale media?

 

 

ADHD Women Social Media

 Doneer via Paypal, creditcard of bankpas
over?

Als je het kunt betalen, doneer dan aan ADHD Europe – elke euro maakt een verschil!

Als u ervoor kiest om niet te doneren, overweeg dan om dat niet te doen
deel deze pagina of de blogposts op onze website met uw familie, vrienden, collega’s en
met uw volgers en help het bewustzijn te vergroten.

Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld en zal worden gebruikt voor onze communicatieprogramma’s (ADHD Europe Broadcasting,
ADHD-advocaten, ADHD Women Project,
Bewustmakingsactiviteiten in Europa
evenementen en nog veel meer…