Pericolul diagnosticării greșite

Deoarece ADHD la femei este încă înțeles greșit, aceste femei riscă să fie diagnosticate greșit sau să le fie tratate comorbiditățile, în timp ce simptomele ADHD subiacente nu sunt luate în considerare. Aceasta este o realitate tristă și realizarea a tot ceea ce au pierdut în timp ce simptomele lor ADHD au fost diagnosticate ca fiind altceva, este una din cele mai dificile emoții cu care trebuie să se confrunte după diagnostic.

Fetele cu ADHD nu sunt identificate deoarece simptomele lor nu sunt bine înțelese, așa că multe nu sunt niciodată îndrumate către serviciile de sănătate mintală, iar cele care sunt îndrumate sunt foarte adesea diagnosticate greșit cu:

  • depresie
  • tulburare de anxietate
  • apnee în somn sau insomnie
  • tulburări de dispoziție
  •  

La vârsta adultă, dacă nu sunt diagnosticate, nivelul lor de anxietate crește din ce în ce mai mult și multe petrec ani de zile luând diferite tipuri de medicamente pentru anxietate și/sau depresie, fără a fi observată nicio îmbunătățire a simptomelor de bază.

Când sunt trimise la un psihiatru, femeile care au ADHD neidentificat sunt adesea diagnosticate greșit cu tulburare de anxietate și/sau depresie și li se administrează medicamentele adecvate pentru aceste afecțiuni. Când descoperă că acest lucru nu le-a ajutat, caută alți practicieni și dacă nu întâlnesc pe cineva care le recunoaște simptomele ca fiind ADHD, viața lor poate scăpa foarte bine de sub control. Până în prezent, există sute de femei în această situație.

Acele femei care sunt diagnosticate cu burnout sunt tratate de cele mai multe ori în același mod, cu excepția cazului în care se întâlnesc cu un specialist care leagă burnout-ul de ADHD și le trimite pentru testare. De cele mai multe ori, ele află din întâmplare că ADHD este sursa dificultăților lor iar tocmai acest lucru trebuie schimbat.

Distribuiți această pagină
pe rețelele de socializare??

ADHD Women Social Media

 

 

Donează prin Paypal, card de credit sau card de debit peste??

Dacă vă puteți permite, donați pentru ADHD Europe
– fiecare euro face diferența!

Dacă alegeți să nu donați, vă rugăm să luați în considerare că nu
partajați această pagină sau postările blogului de pe site-ul nostru cu familia, prietenii, colegii și cu adepții tăi și ajută la creșterea gradului de conștientizare.

Donația dumneavoastră este foarte apreciată și va fi folosită pentru programele noastre de comunicare (ADHD Europe Broadcasting,
ADHD Advocacy, ADHD Women Project,
Activități de conștientizare în Europa
evenimente si multe altele…


ADHD Europe AISBL
Rue Washington 40, Brussels, 1050, Belgium
International not-for-profit association 0810.982.059
RPM ‘Greffe du Tribunal de Commerce de Bruxelles’
www.adhdeurope.eu