Proiectul nostru

La începutul anului 2020, proiectul ADHD pentru femei (ADHD Women) a fost fondat de doua organizații naționale: ADHD Germania, in parteneriat cu ADHD, ASC&LD Belgia, datorită unor fonduri din partea EFNA – Federația Europeană a Asociației Neurologice, în cadrul proiectului lor # BrainLifeGoals.

Prin lansarea acestui site în ianuarie 2021, ne-am dorit să creăm un spațiu sigur pentru femei, unde acestea să facă schimb de informații, să își împărtășească experiențele personale și, de asemenea, să ofere informații despre ADHD și alte subiecte din această arie. Vom continua să adăugăm informații pe măsură ce vor fi descoperite și publicate.

În 2021 am format grupuri de suport gratuit, în toată Europa, în mai multe limbi, pentru toate femeile care s-au înscris/care participă (link). Din iulie 2021, proiectul a fost extins la nivel european.

Patricia Maria Vasu (psihiatru), care este un membru cu experiență al ADHD Europe, s-a alăturat proiectului ADHD pentru femei (ADHD Woman), pentru a oferi informații în limba română. De asemenea, s-a ocupat și de traduceri, pentru care îi mulțumim.

Sperăm să avem acest site disponibil în cât mai multe limbi posibile pentru a:

  • oferi femeilor cat mai multe informații, pentru a le ajuta și a le da putere
  • ajuta fiecare femeie să-și identifice simptomele și experiențele de viață
  • avea un loc unde aceste femei pot împărtăși experiențe similare între ele
  • arăta experiențe ale femeilor diagnosticate sau nu cu ADHD

Campaniile noastre globale din social media atrag atenția femeilor nediagnosticate, pentru că multe dintre acestea au sau se suspectează că ar avea ADHD. Unele femei sunt greșit diagnosticate și doresc să primească un diagnostic corect, iar în acest sens site-ul nostru le poate ajuta cu experiențele personale trăite de alte femei. Ele se vor încuraja reciproc împărtășind experiențe despre:

  • lupta înainte/după diagnosticare
  • gestionarea ADHD-ului, văzându-i latura pozitivă
  • oferirea de sprijin prin discuții cu familiile și prietenii
  • cum să facă față la locul de muncă 
  • sentimentele avute și cum au gestionat anumite situații

Aceasta nu este o platformă pentru diagnosticare, dar este un loc în care femeile de toate vârstele se pot simți bine, exprimându-se și învățând mai multe despre cine sunt ele cu adevărat, cum să-și recunoască limitele și să-și valorifice și aprecieze punctele forte. 

 

Distribuiți această pagină
pe rețelele de socializare??

ADHD Women Social Media

 

 

Donează prin Paypal, card de credit sau card de debit peste??

Dacă vă puteți permite, donați pentru ADHD Europe
– fiecare euro face diferența!

Dacă alegeți să nu donați, vă rugăm să luați în considerare că nu
partajați această pagină sau postările blogului de pe site-ul nostru cu familia, prietenii, colegii și cu adepții tăi și ajută la creșterea gradului de conștientizare.

Donația dumneavoastră este foarte apreciată și va fi folosită pentru programele noastre de comunicare (ADHD Europe Broadcasting,
ADHD Advocacy, ADHD Women Project,
Activități de conștientizare în Europa
evenimente si multe altele…


ADHD Europe AISBL
Rue Washington 40, Brussels, 1050, Belgium
International not-for-profit association 0810.982.059
RPM ‘Greffe du Tribunal de Commerce de Bruxelles’
www.adhdeurope.eu