Simptome comune  

Síntomas comunes en las niñas y mujeres

Femeile tind să aibă ADHD de tip Neatent, care este mult mai subtil decât tipul Hiperactiv. Aceste fete sunt, de obicei, tăcute și visătoare, cu tendința de a mâzgăli la clasă în timp ce par să asculte. În timp ce amână, se asigură că își duc proiectele finalizate la timp, petrecând ore întregi făcându-le în ultimul moment. Cu toate acestea, ele vor fi copleșite de cerințele care le sunt impuse pe măsură ce progresează prin școală și, ca urmare, multe vor părea anxioase și deprimate.

Asemenea băieților cu ADHD de tip Neatent, ele pot avea dificultăți în gestionarea timpului sau încearcă să compenseze prea mult, apărând mult prea devreme pentru orice. De obicei par a fi organizate când, de fapt, nu sunt. Sunt adesea perfecționiste, motiv pentru care par foarte organizate. În același timp, au abilități slabe de ascultare și le este greu să urmeze instrucțiunile. Ele experimentează stresul într-un mod mai intens decât colegii lor fără ADHD, dar acest lucru este de obicei intern, nu este evident la școală. Acest lucru le face să sufere și aceste fete au adesea ieșiri emoționale odată ce sunt acasă.

Fetele și femeile au relații mai intense și conflicte

Fetele și femeile au relații mai intense și conflicte dramatice cu prietenii, preferând de obicei să aibă un prieten cel mai bun. Acest lucru va continua până la vârsta adultă, când sunt susceptibili să dezvolte tulburare de anxietate din cauza presiunilor pe care le exercită asupra lor – pentru a se potrivi, a trece prin școală, a fi acceptați etc. Unii dezvoltă trăsături obsesiv-compulsive.

Unele fete pot avea ADHD combinat de tip Hiperactiv-Neatent și aceste fete diferă de colegii lor neatenți prin faptul că vor avea un nivel de activitate mai ridicat, vor fi energice și emoționale, vor întrerupe frecvent pe alții și vor sări de la subiect la subiect în timpul conversației. Ele sunt mai predispuse să fie agresive față de profesorii care nu le plac și pot adopta o personalitate „prostească” pentru a-și masca deficitele. Ele sunt observate, dar de obicei nu sunt identificate ca având ADHD.

Simptome raportate de toate femeile cu ADHD :

  • performanțe slabe față de nivelul abilităților
  • probleme cu somnul (a adormi, a rămâne adormit, calitatea somnului)
  • dificultăți de concentrare în timpul conversațiilor, ceea ce afectează prieteniile
  • de obicei, resimt stresul mai acut decât colegii lor fără ADHD

 ADHD -ul la femeile de toate vârstele are, de asemenea, legătura cu dereglarea emoțională și probleme de sănătate mintală. Acest lucru poate avea o bază biologică, deoarece cercetările au arătat că modificările nivelurilor de estrogen din creier pot afecta foarte mult fetele și femeile cu simptome de ADHD, făcându-le mai susceptibile la schimbări severe de dispoziție premenstruală, depresie și/sau anxietate. În timpul adolescenței, fetelor cu ADHD le pot lipsi abilitățile necesare pentru a face față provocărilor și, ca urmare, au mai multe deficiențe asupra măsurilor de funcționare socială, școlară și familială decât fetele fără ADHD. Menținerea prieteniilor în adolescență este afectată/îngreunată de uitarea lor, lipsa întâlnirilor cu prietenii, lipsa aparentă de interes față de ceea ce au de spus prietenii lor, aparența egocentrismului, toate acestea îngreunând întreținerea prieteniilor pentru ele.

Dacă o fată cu ADHD este lăsată nediagnosticată și netratată pe măsură ce ajunge la vârsta adultă tânără, ea va întâmpina aproape inevitabil o serie de probleme de adaptare care pot duce la tulburări suplimentare, cum ar fi tulburări de alimentație (bulimie, anorexie) sau tulburări de personalitate. Alte comportamente tipice acestor fete includ activitatea sexuală timpurie determinată de nevoia de a se simți bine, sentimentul greșit de a dori să fie plăcute și populare. Acest comportament uneori impulsiv duce la sex neprotejat, un procent mai mare de sarcini la adolescență, infecții cu transmitere sexuală și un obicei timpuriu de fumat dezvoltat în timpul anilor de școală.

Acest lucru are ca rezultat ADHD nediagnosticat la femeile adulte care pot fi părinți singuri, sunt subeducate, subangajate sau în șomaj, care suferă de tulburări de somn, se confruntă cu stres constant din cauza dificultăților de a gestiona cerințele vieții cotidiene așteptate de la societate.

Cele cu un IQ ridicat pot ajunge foarte bine la universitate înainte de a începe să aibă dificultăți. Multe pot părea că au cariere de succes, dar luptele interne le fac în continuare să fie mai puțin rezistente decât colegii lor. Burnout-ul este o apariție comună pentru aceste femei și unele pot fi chiar suficient de norocoase pentru a obține un diagnostic de ADHD atunci când se întâmplă acest lucru. Cu toate acestea, este mai probabil ca acestea să fie diagnosticate greșit. Cine s-ar gândi măcar că femeile din poziții înalte ar putea avea ADHD?

Aceasta este dilema cu care se confruntă multe femei. În timp ce indicatorii tipici pentru femei pot diferi în funcție de capacitatea lor de a compensa dificultățile lor, există câteva pe care toate femeile le împărtășesc:

  • tendința de a schimba locul de muncă frecvent
  • necesitatea de a lucra mai mult la proiecte decât colegii lor fără ADHD
  • părând să fie mereu în afară, uitându-se înăuntru
  • mâncatul emoțional și/sau consumul de alcool
  • sport in exces sau deloc
  • dificultăți în căsătoriile lor, divorț etc
  • luptându-se, ca mame, să se încadreze în tipare
  • uituce, ușor de  distras și adesea în  întârziere

Distribuiți această pagină
pe rețelele de socializare??

ADHD Women Social Media

 

 

Donează prin Paypal, card de credit sau card de debit peste??

Dacă vă puteți permite, donați pentru ADHD Europe
– fiecare euro face diferența!

Dacă alegeți să nu donați, vă rugăm să luați în considerare că nu
partajați această pagină sau postările blogului de pe site-ul nostru cu familia, prietenii, colegii și cu adepții tăi și ajută la creșterea gradului de conștientizare.

Donația dumneavoastră este foarte apreciată și va fi folosită pentru programele noastre de comunicare (ADHD Europe Broadcasting,
ADHD Advocacy, ADHD Women Project,
Activități de conștientizare în Europa
evenimente si multe altele…


ADHD Europe AISBL
Rue Washington 40, Brussels, 1050, Belgium
International not-for-profit association 0810.982.059
RPM ‘Greffe du Tribunal de Commerce de Bruxelles’
www.adhdeurope.eu