Voor…

… Ons Project

Begin 2020 werd het ADHD Vrouwenproject opgericht door twee nationale organisaties ADHS Deutschland eV, in samenwerking met ADHD, ASC & LD België, dankzij een subsidie die werd toegekend door de Europese Federatie van Neurologische Verenigingen (EFNA), binnen hun #BrainLifeGoals initiatief. 

We lanceerden deze website in januari 2021. We wilden een veilige plek creëren voor vrouwen om informatie te blijven uitwisselen, hun persoonlijke verhalen te delen en ook om informatie beschikbaar te maken over ADHD bij vrouwen en aanverwante onderwerpen. We zullen nieuwe informatie blijven toevoegen als die beschikbaar komt.

In mei 2021 hebben we verschillende gratis steungroepen in heel Europa opgericht, in verschillende talen, waar alle vrouwen aan kunnen deelnemen (link). Sinds juli 2021 is het project op Europees niveau uitgebreid.

Impuls & Wortblindsinds lange tijd onderdeel van ADHD Europe, hebben hun krachten gebundeld met het ADHD Vrouwen Project om informatie in het Nederlands te verstrekken. Met dank aan Saskia Elswijk die zo vriendelijk is geweest de vertaling te verzorgen.

We hopen deze website in zoveel mogelijk talen beschikbaar te hebben, zodat we

  • de best mogelijke informatie kunnen geven aan Empower Women
  • elke vrouw te helpen symptomen te leren herkennen en levenservaringen te uit wisselen
  • een plaats te hebben waar vrouwen in contact kunnen komen met lotgenoten
  • ervaringen te delen met andere vrouwen met (on)gediagnosticeerde ADHD

Onze wereldwijde social media campagnes maakt vrouwen bewust van ongediagnosticeerde ADHD. Veel vrouwen hebben ADHD of vermoeden dat ze ADHD hebben, sommige vrouwen zijn verkeerd gediagnosticeerd of zijn momenteel op zoek naar een ADHD diagnose. De persoonlijke ervaringen op onze website zullen hen helpen.

 

Vrouwen versterken elkaar door hun ervaringen in te zenden over

  • worstelen voor/na een diagnose
  • het omgaan met hun ADHD en de positieve kanten van het hebben van ADHD
  • praten met een ondersteunend netwerk zoals familie, vrienden
  • openheid van ADHD op de werkvloer
  • gevoelens en hoe ze met situaties zijn omgegaan

 

Dit is niet bedoeld als een klinisch platform op onze website, maar een leuke, veilige plek voor vrouwen van alle leeftijden om zichzelf te uiten, meer te leren over wat hen maakt tot wie ze zijn en hoe te navigeren door hun beperkingen terwijl ze hun sterke punten erkennen en waarderen.

De informatie op deze website is geschreven door Joanne Norris Ed.D  Zij is ADHD, ASC, Dyslexie Coach, Past President & Advisor van ADHD, ASC & LD Belgium. Sinds mei 2011 maakt zij de Knowing Me, Know You!, de Engelstalige supportgroep voor (ongediagnosticeerde) vrouwen met ADHD mogelijk.

Je deelt deze pagina
op sociale media?

 

 

ADHD Women Social Media

 Doneer via Paypal, creditcard of bankpas
over?

Als je het kunt betalen, doneer dan aan ADHD Europe – elke euro maakt een verschil!

Als u ervoor kiest om niet te doneren, overweeg dan om dat niet te doen
deel deze pagina of de blogposts op onze website met uw familie, vrienden, collega’s en
met uw volgers en help het bewustzijn te vergroten.

Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld en zal worden gebruikt voor onze communicatieprogramma’s (ADHD Europe Broadcasting,
ADHD-advocaten, ADHD Women Project,
Bewustmakingsactiviteiten in Europa
evenementen en nog veel meer…